El vicerrector de la UB dóna explicacions

"Si es descobreix algun procediment il·legal, serem els primers a portar-lo a la fiscalia"
Título de la imagen
Título de la imagen

Després que la Cadena SER informés sobre l’escàndol protagonitzat per 46 professors de l’Institut de Formació Contínua (IL3) -fundació privada de la Universitat de Barcelona (UB)- que havien gastat 800.000 euros en despeses injustificades, el vicerrector Josep Antoni Plana ha explicat durant una roda de premsa que els auditors van trobar 130.086 euros en despeses de “difícil justificació” i ha senyalat que no hi ha hagut “cap irregularitat sinó incidències”.

Plana ha admès que la direcció financera del IL3 ha de “controlar de manera més eficient les despeses i la justificació d’aquestes“, que quan es van considerar com “dubtoses però no il·legals o irregulars” el rectorat va establir un seguit de criteris respecte a la seva adequació i es van difondre a totes les direccions de programes.

El vicerrector no ha aportat més informació respecte a les despeses que no tenen cap relació amb l’activitat docent, com els 500 dòlars en nits d’hotel als Estats Units durant el mes de juliol; un entapissat de 1.000 euros; 300 euros en cremes facials o un àpat de 100 euros a Mallorca en ple mes d’agost (quan la universitat ni tan sols està oberta), entre altres. Tot i això, ha remarcat que “ha regularitzat” la situació, ja que només van ser advertits l’any 2012, mentre que l’any 2013 i 2014 “les incidències injustificades ja havien desaparegut”.

Ha recordat que aquestes despeses “tenen naturalesa privada i no pública” i que “el IL3 té una personalitat jurídica pròpia, diferenciada de la UB” de manera que “no estan relacionades amb el pressupost de la universitat“. Finalment, ha convidat als mitjans de comunicació a revisar “una per una” totes les auditories i despeses de la fundació. “Si es descobreix algun procediment il·legal, serem els primers a portar-lo a la fiscalia” ha afegit el vicerrector.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides