Indignació per la distinció d’Interior a Marhuenda

El SUP acusa de "desvergonyiment" i "nepotisme" el ministre Fernández Díaz
Francisco Marhuenda dirigeix La Razón
Francisco Marhuenda dirigeix La Razón

“El Sindicat Unificat de Policia denuncia el desvergonyiment del ministre de l’Interior i la vergonya a la qual aquest sotmet als integrants dela Policia Nacional”. Amb aquesta escomesa comença el comunicat de premsa amb què el SUP posa el crit al cel pel nomenament del director de La Razón, Paco Marhuenda, com a comissari honorari de la Policia Nacional.

La decisió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, constitueix, segons el parer del SUP, “un acte de nepotisme” i una vergonya “en especial, per a l’escala superior, comissaris i comissaris principals”. El SUP suma aquesta concessió a “la llarga llista a la qual ens té acostumats qui sens dubte és ja un dels pitjors ministres d’Interior per a la Policia“. En aquest sentit, per bé que no s’explicita en el comunicat, destaquen la Creu de Plata de la Guàrdia Civil concedida a la Verge dels Dolors (2015) i la judicialitzada condecoració policial a Nostra Senyora Maria Santíssima de l’Amor (2014). El SUP troba que decisions com aquestes deixen en ridícul la Policia Nacional.

També s’apunta que “amb aquest nomenament es pot haver incorregut en algun tipus d’il·lícit, ja que la concessió d’aquest títol venia regulada mitjançant el derogat Reglament Orgànic de Policia Governativa de 1975″. “A la Llei de Personal aprovada l’any passat per aquest mateix govern la matèria que recull aquesta figura està avui dia pendent de desenvolupament normatiu, generant-se així un buit legal de difícil enquadrament amb el nomenament”, assenyala el SUP.

Així mateix, es destaca com a “demèrit” de Marhuenda la condemna per intromissió en el dret a l’honor de l’excap superior de Policia de Barcelona, Narciso Ortega, sobre el qual la Justícia va determinar que La Razón havia difós informacions falses.

Reacció de Marhuenda
Paco Marhuenda, per la seva part, ha reaccionat a la polèmica piulant aquest dimecres que per a ell és “un orgull haver estat nomenat comissari honorari de la Policia, cos al qual admiro i respecto”. El director de La Razón diu sentir ara “la mateixa satisfacció que quan, el 2009, vaig rebre la medalla al mèrit policial, concedida per Alfredo Pérez Rubalcaba”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides