Moliner s’empenedeix d’haver cremat la Constitució

"Protestava per una acció que realment em remou l'estómac", afirma la periodista
Título de la imagen
Título de la imagen

L’escriptora i periodista Empar Moliner s’ha disculpat per haver cremat, aquest dilluns, un ‘exemplar’ de la Constitució Espanyola al programa ‘Els Matins’ com a protesta per l’anul·lació del decret de pobresa energètica per part del Tribunal Constitucional. En una entrevista realitzada per Catalunya Ràdio ha precisat que es tractava d’un llibre d’attrezzo i ha assegurat el següent: “Em sap greu haver-ho fet i que algú que veu aquest llibre com sagrat, o digui-li com vulguis, li senti malament. Hauria pogut cremar una altra cosa: segurament el que queda de l’Estatut o un llibre meu”. Tot i això considera que en aquell moment ho va considerar “simbòlicament molt oportú”.

“Protestava per una acció que realment em remou l’estómac: la sentència del TC que anul·la el decret de pobresa energètica” ha declarat la periodista. Ha explicat que tot es limitava a una acció que forma part de la secció d”Els Matins’ de TV3, on acostuma a criticar l’actualitat política i social amb la qual no hi està d’acord. Moliner ha afegit que la Constitució li permet realitzar aquest tipus d’actes, emparats sota la llibertat d’expressió.

L’allau de crítiques que ha produït el polèmic “gag” televisiu provenen des de tots els àmbits. Per una banda, Enric Millo, portaveu del PPC al Parlament ho ha qualificat com un “gest insultant” i ha exigit al director de TV3, Jaume Peral, i a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, que donin una explicació pública i que assumeixin responsabilitats. D’altra banda, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha informat que analitzarà la intervenció de Moliner per tal de comprovar “si vulnera la Llei 22/2005, del 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya”.

El secretari general del comitè de govern d’Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, també ha criticat l’acció de la periodista a través del seu compte de twitter, on ha reclamat especialment que ho hagi fet en una televisió pública. Finalment, Televisió de Catalunya ha publicat un comunicat en el qual ‘lamenta‘ la intervenció d’Empar Moliner i ha informat que les imatges han estat retirades del portal web i que no seran emeses per cap canal de la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides