Espanya no acull cap refugiat des de l’any passat

La Comissió Europea retreu al Govern de l'Estat l'incompliment dels seus compromisos
rajoy
rajoy

El darrer balanç de la Comissió Europea sobre l’acollida de refugiats ha deixat en evidència el Govern de Mariano Rajoy: Espanya no n’ha acollit cap des de l’any passat, incomplint els seus compromisos. Els 18 refugiats que van arribar l’any passat, així doncs, són els únics demandants d’asil que han arribat darrerament a territori espanyol.

El comissari d’immigració, Dimitrios Avramopoulous, ha exhortat els estats membres de la Unió Europea a complir amb els compromisos polítics i legals i alleujar l’acumulació de persones migrades que pateixen Grècia i Itàlia. Avramopoulous reclama un fort increment dels esforços en aquest sentit. “No podem estar satisfets dels resultats”, conclou el comissari.

La Comissió Europea pretenia, el passat mes de març, traslladar almenys 6.000 persones en un mes, però només ha ubicat 208 sol·licitants. Es totalitzen 1.145 persones traslladades i l’objectiu està xifrat en 160.000.

El Govern en funcions que encapçala Mariano Rajoy es va comprometre a reassentar 854 persones enguany i no n’ha arribat cap.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides