Fernández Díaz nomena Marhuenda comissari honorari

Interior distingeix el director d'un diari condemnat per publicar falsedats sobre un excap policial
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha nomenat comissari honorari de la Policia Nacional el director del diari La Razón, Paco Marhuenda, segons publica eldiario.es citant fonts policials.

Aquesta distinció no només ha estat atorgada quan gairebé fa quatre mesos que Espanya té un Govern en funcions i davant un horitzó molt probable de noves eleccions generals, sinó que pràcticament coincideix amb la condemna, per part de l’Audiència de Barcelona, contra La Razón per una informació sobre l’excap superior de Policia de Barcelona, Narciso Ortega.

Aquest diari va publicar el febrer del 2013 que Ortega, pròxim al PSOE, havia prevaricat per afavorir Francisco Marco, el director de l’agència de detectius Método 3, però el director i l’empresa editora de La Razón han estat condemnats a indemnitzar-lo amb 30.000 euros perquè les acusacions publicades, segons ha demostrat la instrucció, eren falses. D’altra banda, Marhuenda està imputat per la publicació de les fotos de 33 jutges signants d’un manifest favorable al “dret a decidir”, més d’una vintena de les quals procedien de l’arxiu policial del DNI.

Marhuenda i Fernández Díaz formen part del mateix pinyol, proper al president Mariano Rajoy. No han transcendit els mèrits del director de La Razón per merèixer ser comissari honorari, donat que, com publica eldiario.es, l’expedient on consten és intern i no es publica. El règim de personal de la Policia Nacional estableix que aquesta distinció la poden rebre persones que no pertanyen al cos policial però s’han distingit “pels mereixements contrets en virtut de la tasca realitzada a favor del mateix”.

Sota l’autoritat del ministre s’han atorgat altres controvertides distincions com la Creu de Plata de la Guàrdia Civil en qualitat de “titular de la Reial i Venerable Confraria del Nostre Pare Jesús de la Humilitat i Maria Santíssima dels Dolors” a la Verge dels Dolors (2015) i la judicialitzada condecoració policial a Nostra Senyora Maria Santíssima de l’Amor (2014).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides