Creu de Sant Jordi per la Fundació que aixopluga Jordi Pujol

També han estat distingits el tiet de David Madí i Sol Daurella, l'esposa de Carles Vilarrubí, investigat en el cas Pujol
Antoni Vila Casas
Antoni Vila Casas

El govern de la Generalitat ha concedit una Creu de Sant Jordi a la Fundació Vila Casas, l’entitat que ha cedit un despatx a l’expresident Jordi Pujol perquè hi pugui treballar i rebre visites.

Des de fa un any, l’expresident Pujol ocupa un pis a la part alta del carrer Calàbria, habilitat com a despatx, que és propietat de la Fundació Vila Casas, encapçalada per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas.

Antoni Vila Casas i Jordi Pujol, tots dos de 85 anys, mantenen una llarga relació d’amistat. L’empresari ja va rebre una Creu de Sant Jordi el 1999, en l’últim govern de Jordi Pujol, i ara la fundació que presideix en rep una altra, amb el govern de Carles Puigdemont.

 

Després de confessar que durant més de trenta anys havia tingut diners amagats a Andorra, Jordi Pujol va perdre els privilegis com a expresident de la Generalitat, que incloïen la pensió, l’automòbil oficial, les secretàries, el tractament de molt honorable i dos luxosos despatxos al passeig de Gràcia: un era l’Oficina de l’Expresident i, l’altre, la seu de la Fundació Centre d’Estudis Jordi Pujol, ja clausurada. Antoni Vila Casas es va apiadar de l’expresident, que s’havia quedat sense despatx, i li n’ha cedit un de la seva fundació.

 

La Generalitat ha distingit la Fundació Vila Casas amb la Creu de Sant Jordi pels seus mèrits en la difusió de l’art contemporani i pel foment del diàleg entre els professionals de la salut, que són els seus dos àmbits d’actuació. Això no obstant, sobta que aquesta entitat amb trenta anys d’existència rebi ara aquest guardó, precisament quan fa uns mesos va aixoplugar l’expresident Pujol.

 

Entre les 13 entitats i les 27 persones que han estat honorades amb la Creu de Sant Jordi d’aquest any també hi ha l’empresari Carles Colomer, tiet de David Madí, exdirector de la campanya que va portar Artur Mas a la Generalitat; i Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola Iberian Partners. En els dos casos se’ls ha atorgat la distinció per la seva contribució a la “projecció” i a la “internacionalització” de l’economia catalana.

 

Precisament, el Consell Executiu de la Generalitat va difondre ahir la llista de guardonats amb la Creu de Sant Jordi, en la qual apareix Sol Daurella, el mateix dia que es coneixia que el seu espòs, Carles Vilarrubí, surt en els Papers de Panamà.

 

Vilarrubí, investigat pel cas de Jordi Pujol Ferrusola, suposadament va intervenir en la compravenda de les caves Montesquius a través d’una societat de les Bahames.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides