‘Xoc’ d’interessos del Síndic de Greuges

Ribó 'frena' un pla urbanístic que afecta el poble on estiueja
Ribó
Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, té la seva segona residència a Das, un dels dos municipis afectats pel pla urbanístic de l’aeròdrom de la Cerdanya, l’aprovació del qual va suspendre la Generalitat just després que el Síndic, precisament, sol·licités que fos frenada, publica El País.

Ribó va explicar per carta al conseller de Territori, Josep Rull, el malestar dels veïns de la zona, explica la mateixa informació, que afegeix que els batlles de Das i de Fontanals, els dos municipis afectats, no van demanar empara al Síndic fins al dilluns, 7, el mateix dia que Ribó va escriure a Rull, una comunicació que, segons una font de la conselleria que cita el mateix diari, Ribó havia avisat abans que remetria.

La Sindicatura justifica la seva intervenció per l’ajut demanat pels alcaldes u per un ciutadà que al·legava que se li havia negat l’accés a l’informe tècnic del pla.

Territori ha frenat l’aprovació del pla assenyalant que és el primer cop que el conseller rep una petició del Síndic i que vol mantenir una reunió amb ell, segons explica una portaveu del Departament a El País.

Com explica el catedràtic de Dret Constitucional de la UAB Joan Lluís Pérez al mateix diari, la Sindicatura no pot aturar per ella mateixa un procediment administratiu, però l’Administració ha d’atendre les seves peticions. En aquest cas, destaca quelcom insòlit: que un Ajuntament demani empara al Síndic de Greuges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides