Comença el judici del cas Quintana amb dos mossos acusats

La Fiscalia atribueix la pèrdua d'un ull de la víctima a l'impacte d'una pilota de goma i demana dos anys de presó
Sense títol
Sense títol

Dos agents dels Mossos d’Esquadra s’asseuen al banc dels acusats de l’Audiència de Barcelona en el judici del cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull el 14 de novembre del 2012, durant la jornada de vaga general.

Es preveu que la vista amb què es volen determinar les responsabilitats per aquesta lesió, que la Fiscalia atribueix a l’ordre innecessària d’un subinspector dels Mossos i al tret d’un escopeter a les ordres d’aquest, duri fins a l’abril. El Ministeri Públic sol·licita dos anys de presó per a ells per lesions per imprudència greu, però l’advocada de Quintana en demana nou.

El Departament d’Interior, aleshores menat pel conseller Felip Puig, va descartar que la lesió de Quintana l’hagués produït una acció dels Mossos. Malgrat això, Interior, que va retirar l’abril del 2014 les pilotes de goma, va acabar indemnitzant la víctima amb 260.931 euros el setembre del 2015. Abans, la defensa dels Mossos acusats havia admès que la pèrdua de l’ull era resultat de l’impacte d’un projectil disparat per la policia catalana, per bé que també va sostenir que els seus defensats no n’eren responsables.

Segons l’advocada d’un dels Mossos, “un altre agent va fer almenys un tercer tret”, a banda de les “dues salves” que, segons sosté, l’escopeter acusat va efectuar en compliment de les instruccions del seu superior. També assenyala que per la seva posició, l’escopeter no hauria pogut ferir Quintana. Segons apunta la tesi de les advocades dels Mossos, Quintana quedà bòrnia per l’impacte d’una bala d’escuma, i no de goma, que hauria disparat un tercer agent no acusat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides