Miguel Blesa també es va amagar a Panamà

La societat Danforth Investment va servir per fer negocis d'armes, dels quals se'n va beneficiar com a comissionista el seu amic José María Aznar
Título de la imagen
Título de la imagen

Miguel Blesa, president de Caja Madrid durant una dècada, s’ha vist involucrat amb els ‘Papers de Panamà’, on se’l vincula amb una societat offshore creada pel despatx Mossack Fonseca amb la què va realitzar importants inversions a Espanya. La societat, anomenada Danforth Investment, va ser creada l’any 1989 al paradís fiscal de les Illes Verges Britàniques.

Segons consta en els més d’11 milions de documents obtinguts pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ), Danforth Investment va servir a Blesa per crear una segona empresa anomenada Danforth Ibérica a Espanya, l’any 1992. Dades obtingudes del registre mercantil assenyalen que aquesta empresa té avui dia un capital social de més de 700.000 euros i que Blesa va figurar com a administrador durant un any. Posteriorment, va ser substituït per José María Montoto Cañas, també proper al Partit Popular.

Els ‘Papers de Panamà’ revelen que l’any 1991 Danforth Investments va comprar el 45% del capital social de l’espanyola Construcciones Aeronavales SA (CANSA) per més de 52 milions de pessetes (315.000 euros). En aquells moments, els consellers de l’entitat eren Montoto, Pedro Rodriguez Pla i l’empresa armamentística EINSA. Els correus, que van ser destapats per ‘Infolibre’, ja apuntaven a l’exdirectiu de Caja Madrid com a intermediari entre Rodriguez Pla, directiu del fabricant d’armes, i José María Aznar. Segons aquests documents l’expresident del Govern espanyol va conseguir l’any 2008 un contracte com a comissionista d’EINSA per vendre armament a Algèria i a Líbia.

Durant els deu anys que Blesa va ser president de Caja Madrid, va dur a terme una gran expansió territorial de l’entitat, tant a Espanya com als EE.UU. També va contribuir a l’esclat de la ‘bombolla immobiliària‘, que va requerir un rescat amb diners públics de 22.000 milions d’euros. Blesa, a més, és el responsable d’haver creat un sistema de sobresous pels consellers i directius de l’entitat mitjançant les targetes ‘black‘. Recentment ha estat imputat per la concessió d’hipoteques d’alt risc amb sobretassacions dels pisos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides