El Constitucional tomba el decret de pobresa energètica

Argumenta que suposa una discriminació positiva per als consumidors catalans
Título de la imagen
Título de la imagen

El decret de pobresa energètica que va aprovar l’any passat el Parlament de Catalunya, per prohibir les companyies tallar la llum i el gas durant els mesos d’hivern a les persones amb pocs recursos, ha estat suspès pel Tribunal Constitucional, que argumenta que envaïa competències estatals en matèria de regulació energètica.

Els beneficis que preveia el decret de la pobresa energètica s’han vist anul·lats un cop l’alt tribunal ha admès el recurs de l’executiu de Mariano Rajoy. El Govern central considera que la reforma de la llei del Codi de Consum de Catalunya“va contra la normativa”, fet que suposa “una discriminació dels consumidors de la resta del territori espanyol”.

Unes 895 famílies que s’havien acollit a les garanties del decret són vulnerables davant eventuals talls de llum o gas a l’hivern en cas d’impagament. Les dades que aporta Institut d’Estadística de Catalunya assenyalen que un 11% de les llars catalanes, és a dir, 300.000 famílies, tindran problemes aquest hivern per mantenir casa seva a una temperatura adequada.

D’una banda, el Constitucional ha suspès el decret de pobresa energètica i dóna 15 dies al Parlament per posicionar-se al respecte i presentar al·legacions. D’altra banda, la Generalitat, que ja preveia la suspensió d’aquesta reforma, ha proposat com a alternativa que els clients més vulnerables estiguin exempts, com a mínim, de pagar l’IVA de les factures.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides