El jove Oleguer Pujol tenia un compte andorrà milionari

En el dipòsit, analitzat per la UDEF, va moure 27 ME entre el 1992 i el 2010
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

Oleguer Pujol, el fill més jove de l’expresident Jordi Pujol, disposava d’un compte milionari a Andorra amb només vint anys, els fons del qual superaven els 600.000 euros el 1995, quan el benjamí dels Pujol Ferrusola va complir 23 anys, revela El Español citant dades de la UDEF.

La suma dels ingressos i les transferències que hi va efectuar els primers anys supera els 100 milions de pessetes, segons la mateixa informació, que xifra en 27 milions d’euros el total mogut per Oleguer Pujol en aquest compte andorrà fins al 2010, quan fou tancat.

L’anàlisi d’aquest compte, remès per la UDEF a l’Audiencia Nacional, especifica que, com es diu pel que fa a altres dipòsits bancaris del clan de l’expresident, es nodreix de fons d'”origen desconegut” i “sense justificació mercantil”.

El compte fou obert el 1992, quan Oleguer Pujol va fer 20 anys, i des del 23 de novembre d’aquells anys fins al 17 de novembre del 1995 s’hi van injectar gairebé 39 milions de pessetes. L’agost del 1997, segons un extracte bancari publicat per El Español, el compte disposava de més de 161 milions de pessetes.

Aquest informe també indica que els fons “d’origen desconegut” foren invertits en productes financers “mitjançant subcomptes operats en diverses divises”, i que part d’ells, incrementats gràcies a inversions, van servir per efectuar noves inversions a Panamà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides