Andorra deté i lliura un home d’interès pel cas Pujol

Pablo Olona, pròfug també vinculat a De la Rosa i Piqué Vidal, ha participat en societats a Panamà
Título de la imagen
Título de la imagen

Les autoritats del Principat d’Andorra han entregat a Espanya l’empresari Pablo Olona, vinculat amb els negocis de Jordi Pujol Ferrusola a Panamà i també amb Joan Piqué Vidal, advocat de Jordi Pujol en el cas Banca Catalana condemnat pel cas Pascual Estevill i per bastir una estructura societària al servei del càrtel de Sinaloa (cas Tacos), i amb Javier de la Rosa, el financer condemnat pel cas KIO, publica el digital andorrà Altaveu.

Olona, segons aquesta informació, s’amagava al país dels Pirineus per no haver de respondre per un delicte d’insolvència punible davant les autoritats espanyoles, que el tornen a tenir sota la seva custòdia des d’aquest dimecres al migdia. La seva detenció es va produir el passat 3 de març, després que la Interpol, des de Madrid, alertés que l’estava buscant perquè no havia tornat a la presó on complia condemna.

Aquest empresari ha menat diverses societats al país centre-americà les darreres dècades. Estaria relacionat, apunta Altaveu, amb l’operació de Puerto Verde Panamá Atlántico, descrita pel broker François de Seroux a la UDEF. Segons va assegurar Seroux, Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig Godes (germà de l’exconseller Felip Puig) van impulsar una milionària captació de capital procedent d’empresaris i inversors catalans per obtenir una gran obra portuària a l’entrada atlàntica del Canal de Panamà, però al darrere, suposadament, s’hi amagava una gegantina maniobra de blanqueig.

Aquella operació, fos com fos, no va reeixir, però està sota la lupa dels investigadors del cas Pujol. Segons la confessió de Seroux, Piqué Vidal n’era una figura clau: apunta que Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig pretenien beneficiar-se dels contactes mexicans d’aquest advocat penalista per emprar la infraestructura financera d’un càrtel mexicà de la droga en el blanqueig de capitals.

Els vincles d’Olona amb Piqué Vidal i De la Rosa es van posar de manifest amb l’escàndol de Grand Tibidabo. L’empresari va declarar com a testimoni, mentre que tant l’advocat com el financer es trobaven imputats. Segons Altaveu, Olona es va embutxacar 25 milions de pessetes procedents de Circulo Novatio, una societat menada per De la Rosa i relacionada amb Grand Tibidabo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides