Denúncia contra l’ex cap de la Federació de Dards

La Fiscalia i els Mossos atribueixen a Pedro Palacio i a Gemma Buscà, exdirigents de l'entitat, una presumpta apropiació de prop de 60.000 euros
lliga catalana dards
lliga catalana dards

La Fiscalia afina la punteria sobre Pedro Palacio perquè entre els anys 2008 i 2010, quan presidia la Federació Catalana de Dards (FCD), presumptament va desviar 57.255 euros dels comptes d’aquesta entitat esportiva cap a la seva butxaca i la de la seva parella sentimental, Gemma Buscà, que en aquell temps era la tresorera.

Pedro Palacio va presidir la Federació Catalana de Dards del 2004 al 2010. Fonts de l’entitat expliquen que la junta directiva va demanar aquell any la seva dimissió per les sospites que havia ficat la mà a la caixa. Un any després, l’aleshores presidenta, Raquel Holgado, va presentar denúncia a Fiscalia, la qual va ordenar una investigació als Mossos d’Esquadra que, posteriorment, ha acabat al Jutjat d’Instrucció número 4 de Barcelona.

En un escrit dirigit al jutjat de guàrdia, el fiscal de delictes econòmics Miguel Ángel Pérez de Gregorio indicava el novembre de 2011 que, de les diligències practicades pels Mossos, se’n desprèn que els denunciats, Pedro Palacio i Gemma Buscà, en qualitat de president i tresorera de la Federació Catalana de Dards, presumptament van “distreure” en el seu profit un import aproximat de 57.255 euros.

Segons les investigacions dels Mossos, els dos denunciats haurien desviat aquests diners dels fons de la FDC mitjançant tres formes: la primera, en disposicions en efectiu, siguin per finestreta o mitjançant caixers; la segona, amb el cobrament de xecs en efectiu; i la tercera, per transferències bancàries des de la FCD als seus comptes particulars.

“Fingir els serveis prestats”
Per justificar aquestes operacions, els denunciats “haurien fingit l’existència d’una sèrie de serveis”, tals com actes o despeses de viatges, que no es van realitzar o que són de molt difícil justificació, segons s’apunta en l’escrit de la Fiscalia.

Fonts de la Federació indiquen que suposadament també haurien utilitzat empreses fictícies i factures de compres que no es van arribar a fer. Segons l’escrit de Fiscalia, els fets podrien constituir delictes d’apropiació indeguda i falsedat documental. En el mateix escrit s’indica que Palacio i Buscà, que aleshores eren parella, haurien actuat de comú acord. La FCD va aconseguir que Catalunya participés en competicions internacionals i, per aquest motiu, rebia importants subvencions públiques. Fonts de l’entitat apunten que Palacio tenia línia directa amb el Consell Català de l’Esport.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides