Junqueras tampoc paga els farmacèutics

La Generalitat totalitza un deute de 198 milions i el BCE rebutja els seus bons
junqueras erc
junqueras erc

Els impagaments de la Generalitat de Catalunya a les farmàcies es mantenen amb Carles Puigdemont com a president i Oriol Junqueras com a vicepresident i responsable de l’àrea econòmica del Govern. Aquesta és la principal conclusió, des del vessant polític, que es pot extreure del nou impagament de la Generalitat als farmacèutics.

El Consell de Col·legis Oficials de Farmacèutics de Catalunya ha difós aquest dimarts que el CatSalut ha incomplert novament un compromís de pagament, en aquest cas, de 114,7 milions d’euros que corresponen a la factura dels fàrmacs dispensats el mes de febrer. Aquesta xifra, sumada als 83,4 milions pendents -un 74% dels 112,7 milions del gener- enfila el deute en aquest moment fins als 198,1 milions d’euros.

Els farmacèutics, que tornen a alertar sobre la necessitat de mesures contra els retards, començant per un calendari de pagaments estables i una dotació pressupostària adient, denuncien que la Generalitat els està pagant amb un retard mitjà de 81,9 dies amb relació a la data de la factura, per bé que asseguren que el Departament d’Economia es va comprometre a pagar cada mes l’equivalent a una mensualitat.

El BCE margina Catalunya
La pèssima situació de les finances públiques catalanes ha pesat en la presa de decisions del Banc Central Europeu (BCE) per estimular l’economia espanyola: segons revela El Mundo, ha exclòs els bons de la Generalitat de la compra d’actius que ha iniciat amb aquest objectiu.

Fonts del mateix diari indiquen que els bons catalans no presenten els requisits mínims de qualificació de solvència per poder ser adquirits. En canvi, el BCE si ha donat el vistiplau pel que fa a Andalusia i la Comunitat Valenciana. A diferència d’aquests dos territoris, Catalunya ha estat suspesa per les tres grans agències de rating.

En qualsevol cas, segons assenyala el Ministeri d’Economia i recull la mateixa informació, l’exclusió no tindrà efectes en el finançament de la Generalitat perquè compta amb els préstecs a tipus proper a zero del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides