Destapen el negoci de dos fills de De la Rosa amb Oleguer Pujol

Van sucar 4 milions en comissions 'offshore' mitjançant una societat creada per Mossack Fonseca
Oleguer Pujol
Oleguer Pujol

Els papers de Panamà han permès treure l’aigua clara sobre el negoci que van fer Javier i Gabriela de la Rosa, fills del financer condemnat pel cas KIO Javier de la Rosa, amb Oleguer Pujol, el fill més jove de l’expresident Jordi Pujol, actualment sota investigació a l’Audiència Nacional.

És precisament en una de les operacions del benjamí dels Pujol Ferrusola que es troba sota la lupa, la de les oficines del Santander, on van confluir els interessos de tots ells. Segons publica El Confidencial, els fills de De la Rosa es troben darrere de Barcem Limited, una societat constituida a les Illes Verges Britàniques pel despatx d’advocats panameny Mossack Fonseca, per encàrrec d’un altre bufet, el barceloní Petrus.

A Barcem Limited, els germans De la Rosa van rebre d’Oleguer Pujol i del seu soci Luis Iglesias (gendre de l’expresident valencià i exministre Eduardo Zaplana) 978.000 euros, remesos des de la societat instrumental ARD Choille, segons documents i correus electrònics citats pel mateix digital. Es tracta de la contraprestació per una suposada intervenció en l’operació de traspàs de més d’un miler d’oficines del Santander, que es va gestionar des de la societat d’Oleguer Pujol Drago Capital.

Els fills de Javier de la Rosa s’haurien embutxacat 2,976 milions més per la mateixa operació, un import procedent, aquest cop, de la instrumental Marway. En síntesi, els fills de De la Rosa van guanyar 3,954 milions amb l’operació menada per Oleguer Pujol amb les oficines del Santander. L’estiu del 2015, Barcem Limited fou liquidada per Mossack Fonseca.

Segons El Confidencial, fonts properes a la investigació del cas d’Oleguer Pujol indiquen que Javier de la Rosa va fer que els Botín, la familia que mena el Santander, confiés aquesta operació al petit dels Pujol Ferrusola.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari