Lula, declara pel cas Petrobras i queda en llibertat

La Policia esgrimeix proves de corrupció contra l'expresident brasiler
lula
lula

Luiz Inácio Lula da Silva, president del Brasil entre el 2003 i el 2011, ha estat detingut aquest divendres en el marc del cas Petrobras per la Policia federal del seu país, que el vincula al blanqueig de capitals i a la corrupció que està escometent. Després de prestar declaració, ha quedat en llibertat.

Segons els investigadors policials, Lula hauria obtingut beneficis de la trama de suborns de Petrobras mitjançant unes reformes en una seva residència vacacional i també s’assenyalen evidències de finançament il·legal de les seves campanyes i altres despeses.

La família de l’expresident brasiler -esposa i quatre fills- també està en el punt de mira dels investigadors. L’operació d’aquest divendres totalitza 33 ordres d’escorcoll i 11 ordres de detenció, entre elles la de Lula, qui havia negat durant les darreres hores les acusacions que ha rebut en un article periodístic publicat recentment, segons el qual estava al cas de les activitats de la trama corrupta i l’havia intentat tapar.

En el cas Petrobras, que centra l’operació Lava Jato i és l’afer més gros de corrupció de la història democràtica del Brasil, els càlculs de la Fiscalia apunten a un desviament de 8.000 milions de dòlars per l’acció d’una trama corrupta que subornava empresaris i polítics. El Partit dels Treballadors, el de Lula i de l’actual presidenta, Dilma Rousseff, és un dels esquitxats per l’escàndol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides