Separats pel monument franquista de Tortosa

JxS es divideix entre els que insten a retirar-lo, els que voten en contra i els que s'abstenen
Monumento franquista en Tortosa
Monumento franquista en Tortosa

Del grup parlamentari de Junts pel Sí, majoritari a la cambra catalana, han sortit vots de tota mena amb relació a la moció amb què es plantejava, aquest dijous, instar l‘Ajuntament de Tortosa a retirar el monument franquista que commemora la Batalla de l’Ebre.

La moció ha tirat endavant per un sol vot: el sí ha obtingut 43 vots a favor, el no n’ha sumat 42 i s’han totalitzat 46 abstencions.

El conseller Raül Romeva, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Lluís Llach i Eduardo Reyes són alguns dels diputats de JxS que s’han mostrat partidaris de la retirada. El president Carles Puigdemont i la consellera Neus Munté, com la majoria de representants de Convergència, en canvi, han votat en contra. Les abstencions més destacades són les del vicepresident Oriol Junqueras, els consellers Toni Comín i Dolors Bassa, la portaveu parlamentari Maria Rovira i Germà Bel. Aquesta darrera ha estat, de fet, l’opció d’ERC.

“No estem absolutament d’acord en tot”, ha admès Montserrat Palau (ERC), tot defensant la pluralitat del grup parlamentari amb més escons, nascut de l’aliança de CDC, ERC i de les principals entitats independentistes.

L’Ajuntament de Tortosa, governat per CDC amb el suport d’ERC, té previst celebrar una consulta sobre la retirada del monument. Els republicans, que sempre l’han defensat, s’han abstingut perquè els representants del seu partit en aquella localitat es van comprometre amb la consulta.

El Parlament, en qualsevol cas, no pot obligar el Consistori tortosí a treure el controvertit monument de l’Ebre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides