La protesta contra el 3 2 s’escalfa a Barcelona

Talls als Ferrocarrils i manifestació a la plaça Universitat
vaga 3-M upf ciutadella
vaga 3-M upf ciutadella

La protesta contra el model d’estudis universitaris basat en tres anys de grau i dos de màster (el 3 2), promogut per l’exministre José Ignacio Wert i aprovat pel Consell de Ministres fa un any, s’escalfa aquest dijous amb una nova aturada a les universitats catalanes i amb una manifestació que té lloc a les 12 hores a la plaça Universitat de Barcelona.

A primera hora, estudiants vaguistes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han bloquejat accessos al campus de Bellaterra. També han tallat els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), línies S2 i S55, entre Bellaterra i Sant Quirze, però el servei ja s’ha restablert.

Els estudiants que s’oposen al model 3 2 alerten de l’elitització i la mercantilització de l’ensenyament universitari públic que s’ha projectat, que preveu suprimir graus considerant factors com la productivitat i la competitivitat. Segons els sindicats d’estudiants promotors de les protestes, la vaga va tenir més seguiment dimecres, el segon dia, que el primer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides