El SPC porta al Consell d’Europa els nomenaments a la CCMA

Alerta per la politització dels alts càrrecs de TV3 i Catalunya Ràdio
gordillo
gordillo

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat davant del Consell d’Europa, organisme no adscrit a la Unió Europea que vetlla pels drets humans i també pel dret a la informació i els periodistes, la manca d’independència dels mitjans públics catalans.

En concret, ha escomès “la politització” generada pels nomenaments dels directors de Catalunya Ràdio i TV3, Saül Gordillo i Jaume Peral. L’SPC troba que “de cap manera pot considerar-se la direcció dels mitjans públics com un organisme més de la cadena de comandament polític” i torna a reivindicar “les reformes legals necessàries per garantir la independència editorial de la CCMA”.

Així mateix, la denúncia d’aquest sindicat es refereix a David Bassa, l’esperat nomenament del qual com a cap d’informatius de TV3 s’ha acabat de confirmar aquest dijous. L’ascens ha indignat el Grup de Periodistes Pi i Margall, partidari de la unitat d’Espanya, que destaca menyspreus i insults de Bassa als no alineats amb el ‘procés’, així com manca d’ètica professional i d’imparcialitat per la seva part.

Com s’ha recordat els darrers dies, d’altra banda, el documental Terra Lliure: Punt Final, dirigit per Bassa, va rebre la queixa formal del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) pel tractament eufemístic a l’organització terrorista.

CCOO ha remarcat que tots els nous grans responsables dels principals mitjans públics catalans són homes i que els seus nomenaments “mostren una preocupació prioritària a la CCMA: el control dels informatius i el pla de confluència pel qual volen seguir amb una inversió en obres de 2 milions d’euros en 2 anys; una inversió que no es correspon amb moments d’inestabilitat pressupostària i que encaixa malament amb la proposta de reducció d’un 10% de l’assignació de recursos a programes que va fer la direcció al desembre”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides