Un museu andorrà, sota la lupa en el cas Pujol

El jutge De la Mata investiga ingressos de diners de Jordi Pujol Ferrusola al Museu Iconogràfic Sant Jordi
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Un seguit de transaccions entre un compte de Jordi Pujol Ferrusola i una altre, que segons els investigadors té com a beneficiari el Museu Iconogràfic Sant Jordi d’Andorra, es troben en el punt de mira de José de la Mata, el magistrat que instrueix el cas Pujol a l’Audiència Nacional.

Segons revela Vozpópuli, aquest jutge ha sol·licitat a Andbank tots els detalls sobre els comptes que hi té aquest museu, ubicat a Ordino i la comissió rogatòria que ha remès es refereix a cinc moviments de diners entre el 1998 i el 2000 per imports que oscilen entre els 15.416 i els 21.109 dòlars, que totalitzen 69.699 dòlars.

En tots els justificants d’aquests moviments, exposa la mateixa informació, se cita la paraula “crèdit”. Es creu que es pot tractar d’una devolució d’un préstec per part de Jordi Pujol jr. al museu o a l’inrevés. La UDEF i el jutge també apunten una altra tesi: que el Júnior potser va disposar d’un compte del museu amb el finançament d’activitats polítiques com a objectiu.

Una figura clau per a les activitats de Jordi Pujol Ferrusola a Andorra, com ha publicat EL TRIANGLE, es Antoni Zorzano, el col·leccionista d’icones religioses que mena Museu Iconogràfic Sant Jordi i, segons va assenyalar el jutge De la Mata, suposat testaferro al Principat del fill primogènit de l’expresident Jordi Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides