El segon vodevil de l’alcalde Ballesta

C's deixa el successor de Puigdemont amb la mel -cartipàs i sou- als llavis
albert ballesta investidura fallida
albert ballesta investidura fallida

L’entesa de CiU amb C’s i el PP per aprovar el cartipàs de l’Ajuntament de Girona, després de descartar l’acord amb ERC, havia esparverat una de les principals veus mediàtiques del ‘procés’, Pilar Rahola, i grinyolava d’allò més considerant les crítiques que altres alcaldes -Josep Fèlix Ballesteros, Àngel Ros- havien rebut des de les files convergents per entendre’s amb forces ‘unionistes’.

Finalment, C’s s’ha fet enrere al·legant diferències ideològiques i ha deixat Albert Ballesta, el successor triat ‘a dit’ per Carles Puigdemont, amb un pam de nas: sense cartipàs ni sou. L’alcalde de Girona, així doncs, no s’embutxacarà, com es preveia 73.000 euros (de moment), sinó uns 20.000 euros anuals que corresponen als complements per assistir als plens.

Reflexió
Després d’aquest fracàs, l’alcalde Ballesta ha descartat dimitir i ha demanat excuses pels errors, tot admetent que el ple “no va anar bé”. A més, ha anunciat que obre un període de reflexió per enfocar amb l’equip de govern municipal la manera de redreçar la situació.

Així mateix, ha recordat que com a funcionari de la Generalitat guanyaria més que com a alcalde de Girona. “Se m’ha venut com una persona pessetera, no és cert; he vingut aquí per poder fer un servei a la ciutat”, ha assegurat.

El parer d’Homs
Una figura convergent de com Quico Homs, que encapçala Democràcia i Llibertat a Madrid, ha acusat ERC i la CUP aquest dijous, al programa .cat, de ser poc solidaris i comprensius, en tant que formacions independentistes, amb la situació “sobrevinguda” al Consistori gironí. L’exconseller, que considera que aquestes formacions no han deixat de banda les seves legítimes “pulsions partidistes”, ha explicat que CDC a Girona va fer front a la situació “com van poder”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides