Marta Ferrusola tenia diners a Panamà

Compartia la instrumental Kopeland amb el seu fill Jordi Pujol Ferrusola
pujol marta ferrusola dit
pujol marta ferrusola dit

La darrera declaració de Jordi Pujol Ferrusola i la documentació de la Banca Privada d’Andorra (BPA) revelada pel diari El Español han posat de manifest que Marta Ferrusola va disposar de 838.244 euros ocults a Panamà, concretament a la societat instrumental Kopeland, que compartia amb el seu fill primogènit.

Aquesta societat és considerada una tapadora amb la qual els Pujol han extret diners d’Andorra mentre els investigava l’Audiència Nacional. La UDEF assenyala que es van ocultar moviments d’efectiu per un total 2,4 milions d’euros procedents d’entitats del Principat, que posteriorment foren desviats a Mèxic.

El Júnior va admetre, després d’haver-la negat inicialment, la participació de la seva mare davant del jutge José de la Mata. En concret, un dels quatre comptes de Kopeland correspon a l’esposa de l’expresident de la Generalitat.

Segons el parer de la Policia, exposa El Español, l’ús donat a Kopeland revela un “alçament de béns clarament orquestrat” per eludir la fiscalització de l’Estat i l’acció de la Justícia. Així mateix, el paper de Marta Ferrusola a Kopeland reforça el relat de la Fiscalia i la Policia, segons el qual els Pujol van actuar com una organització criminal on cada membre del clan operava amb un rol ben definit.

Kopeland, això sí, no és l’única societat sota investigació vinculada a Marta Ferrusola: Hisenda va identificar l’esposa de Jordi Pujol com a beneficiària de la societat offshore d’Oleguer Pujol The Itaca Investment Trust, creada el 2006 i dissolta el 2013, i sota la lupa d’un altre jutge instructor de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides