El fiscal ubica Jordi Pujol al capdavant d’una trama delictiva familiar

L'expresident va declarar davant del jutge que no podia assumir el risc polític de regularitzar els diners amagats
jordi Pujol acn
jordi Pujol acn

Jordi Pujol dirigia una estructura jeràrquica familiar organitzada per cometre frau durant anys, segons el parer de la Fiscalia Anticorrupció. En concret, revela el diari El Español, el fiscal Fernando Bermejo exposa per escrit que la investigació “posa de manifest l’existència d’una unitat de propòsit i direcció que crea i controla una estructura organitzada en la qual es diferencien diversos individus amb funcions diferenciades”.

Una de les principals evidències que apunten que l’expresident de la Generalitat movia els fils des del cim de l’estructura és el contingut de l’agenda del seu fill Josep Pujol, trobada durant els escorcolls.

Els diversos membres de la família Pujol Ferrusola que es troben imputats, assenyala Bermejo, “juguen un paper específic dins d’una operatòria complexa l’objectiu final de la qual és el frau organitzat i el blanqueig d’uns beneficis obtinguts que no tenen correlació amb els guanys que reben, tractant-se d’una organització perfectament estructurada, de caràcter jeràrquic i gran facilitat per a la mobilitat internacional dels diners”. El fiscal també indica que la trama opera, com a mínim, des del 2001.

Fonts del cas citades per El Español, així mateix, assenyalen que l’expresident Pujol era qui comandava la gestió dels diners amagats al fisc espanyol.

En seu judicial, revela El País, l’expresident de la Generalitat va dir, però, que estava al marge d’aquells diners i que no sabia -“no sé per què no vaig voler saber”- on estaven dipositats.

A més, va declarar que no podia afrontar el risc polític de regularitzar, tot expressant temor al fet que la seva trajectòria -fou president del 1980 al 2003- es veiés esquitxada. “Tothom sabia que jo desitjava que això es regularitzés. El que passa és que no hi havia les condicions per fer-ho”, va declarar, segons El País.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides