Sixte Cambra duplica el sou d’un ministre

Cap president d'un port espanyol, ni el responsable de Ports de l'Estat, rep una remuneració major
sixte cambra
sixte cambra

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, té un salari de 131.749 euros, el més alt d’un responsable d’autoritat portuària a Espanya, segons les dades publicades per Ports de l’Estat i esbombades pel web Sueldos Públicos.

La retribució de Cambra supera de llarg la del responsable de Ports de l’Estat, José Llorca, que percep 108.327 euros bruts, així com les dels presidents dels ports de Las Palmas i Bilbao, que no arriben als 99.000 euros.

Cambra, de fet, guanya molt més que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que té un sou brut d’uns 78.000 euros, i gairebé el doble que els ministres, la majoria dels quals percep uns 69.000 euros -excepcions a banda, com les d’Ana Pastor i Cristóbal Montoro, que guanyen més de 77.000 i 76.000 euros, respectivament-.

Per trobar responsables públics amb salaris equiparables al de Cambra cal anar a Catalunya, per bé que no s’han publicat encara les retribucions dels alts càrrecs del nou Govern de la Generalitat. Durant l’anterior mandat, l’expresident Artur Mas, íntim del responsable del Port de Barcelona, guanyava 136.835 euros anuals i, sota la seva autoritat, la Generalitat tenia càrrecs encara més ben pagats, com el ja exdirector de TV3, Eugeni Sallent (gairebé 165.000 euros), l’expresident d’Infraestructures, Joan Lluís Quer (més de 150.000 euros) o el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart (144.477,36 euros).

Els responsables portuaris, val a dir-ho, tenen tots remuneracions molt elevades, fins al punt que aquells que cobren menys -els de Motril i Vilagarcia de Arousa- perceben 77.640 euros, un sou similar al de Rajoy. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.