El Júnior movia els diners andorrans amb el pseudònim “Diplomàtic”

Els Pujol operen com una trama organitzada almenys des del 2011, segons la Fiscalia
pujol junior jutjat
pujol junior jutjat

Jordi Pujol Ferrusola movia diners des d’Andorra o cap a Andorra utilitzant el pseudònim “Diplomàtic”, revela Vozpópuli citant les conclusions d’un informe de la UDEF que analitza un centenar d’aquests moviments. Gran part de les operacions entre el Principat i Liechtenstein, el Regne Unit i els Estats Units s’efectuaven amb noms com “Diplomàtic 41678″ o ‘Diplomàtic 841768″, que segons la UDEF, exposa el mateix diari, és l'”acrònim que identifica Jordi Pujol Ferrusola a Andbank, circumstància típica de les jurisdiccions no cooperants”.

Així mateix, en les operacions amb què Andbank i la Banca Privada d’Andorra, les dues entitats andorranes amb fons dels Pujol, acudien a entitats financeres per transmetre fons internacionals no se cita Jordi Pujol Ferrusola, sinó que es refereixen a ell com “ACC. 841768 REF. Diplomatic Account”.

Trama organitzada
D’altra banda, la Fiscalia considera que la família Pujol Ferrusola va operar com una trama organitzada per defraudar a Hisenda i blanquejar capitals com a mínim des de l’any 2001. Segons el contingut de l’informe del Ministeri Públic publicat per El Mundo, “cadascun dels denunciats juga un paper específic dins d’una operativa complexa entramat societari l’objectiu final és el frau organitzat i el blanqueig d’uns beneficis obtinguts que no tenen correlació amb els guanys que reben”.

El jutge instructor José de la Mata assenyala, per la seva part, que Jordi Pujol junior ha emprat entramats societaris dissenyats per blanquejar capitals a l’estranger i repatriar-los posteriorment i que ha rebut l’ajuda de diversos testaferros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides