La Generalitat subvenciona una fundació on hi ha David Madí

L'entitat catalana-jueva Casa Cresques de Barcelona rep 15.000 euros del departament d'Economia
madi
madi

Abans de plegar com a conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell va atorgar un grapat de subvencions, publicades al DOGC del passat 19 de febrer, entre les quals crida l’atenció la concedida a la Fundació Casa Cresques de Barcelona Israeli-catalan-hub. No tant pel seu import, “només” 15.000 euros, sinó per la identitat dels patrons d’aquesta entitat “sense finalitat de lucre”.

És conegut que Andreu Mas-Colell, casat amb la nord-americana d’ascendència jueva Esther Silverstein, va ser un dels puntals del lobby sionista al govern d’Artur Mas. Aquesta connexió és la clau d’aquesta estrambòtica subvenció atorgada per l’exconseller a la Fundació Casa Cresques de Barcelona, entitat que es dedica formalment a fomentar les relacions econòmiques i científiques entre Catalunya i Israel, si bé la seva activitat oficial –com es pot constatar a la seva web- és gairebé nul·la.

L’entitat té la seva seu a la Diagonal, 520, on també hi ha el despatx de la Fundació Baruch Spinoza, que presideix el financer suís André David Grebler (involucrat en l’escàndol MNA-Caixa Catalunya), i l’empresa immobiliària Shellynoam. De fet, André David Grebler, un dels membres més actius de la comunitat jueva a Catalunya, forma part de la directiva de la Fundació Casa Cresques de Barcelona, en companyia de Núria Betriu (consellera delegada d’Acció, empresa pública de la Generalitat), el divulgador científic Jorge Wagensberg, l’exdiputat socialista Ignasi Carnicer, el científic Boaz Kogon, adscrit a la UAB… i David Madí, el conseller àulic de l’expresident Artur Mas que, a més, és el president del consell assessor d’Endesa, vicepresident sènior d’Applus , etc.

Sobta que amb l’elevat nivell econòmic que tenen els seus membres, la Fundació Casa Cresques de Barcelona es dediqui a “rascar” una subvenció de 15.000 euros a la Generalitat. I sobta encara més que David Madí, representant del sector neoliberal de CDC, accepti que l’entitat de la qual forma part rebi ajudes públiques, en l’antítesi de la seva suposada ideologia política. A banda dels seus càrrecs empresarials i “filantròpics”, David Madí també és administrador únic de les societats Nubul Consulting, Sloop Inversions, Batten Inversions, Comtria Inversions 2019 i Iki Cat XXI.

(Visited 379 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari