La Fundació Vila Casas aixopluga Pujol

Disposa d'un despatx en la part alta del carrer Calàbria cedit per una entitat que té com a objectiu la difusió de l'art
Antoni Vila Casas, a l'esquerra, i Jordi Pujol.
Antoni Vila Casas, a l'esquerra, i Jordi Pujol.

Després de confessar que durant més de trenta anys havia tingut uns diners amagats a Andorra, Jordi Pujol va perdre els privilegis com a expresident de la Generalitat, que incloïen la pensió, l’automòbil oficial, les secretàries, el tractament de molt honorable i un luxós despatx al passeig de Gràcia, que també era la seu de la Fundació Centre d’Estudis Jordi Pujol, ja clausurada.

Aleshores, l’expresident es va instal·lar a la porteria de l’edifici on viu, a la ronda General Mitre, però aquestes dependències no estaven en gaire bon estat, ni tan sols tenien aire condicionat i, pel que explica una persona que el va anar a veure, l’home s’hi moria de calor.

Un empresari amic es va apiadar de l’expresident Pujol i li va cedir un local, millor dir, li va cedir un despatx propietat de la fundació que presideix i que porta el seu nom: la Fundació Vila Casas, fundada per l’empresari farmacèutic i mecenes Antoni Vila Casas.

Gràcies a la Fundació Vila Casas, Jordi Pujol disposa des de fa uns mesos d’un despatx en condicions al carrer Calàbria, molt a prop de la presó Model. En aquest despatx, l’expresident rep multitud de visites, llegeix i, pel que expliquen els que l’han visitat, escriu molt, sobre diverses matèries, fins i tot del tràngol judicial pel qual està passant si bé aquests escrits no els ha fet públics.

Dos amics de 85 anys
Antoni Vila Casas i Jordi Pujol Soley es coneixen de fa molt temps, tots dos tenen la mateixa edat, 85 anys, i un cercle d’amics i col·laboradors comuns. Per exemple, l’empresari Joan Uriach, president dels laboratoris Uriach, forma part del patronat de la Fundació Vila Casas i també estava al Centre d’Estudis Jordi Pujol, així com al de la Fundació Catalunya Oberta, cofundada per Lluís Prenafeta.

Els vells patricis de la indústria farmacèutica han sortit en auxili de l’expresident de la Generalitat, al qual deuen considerar un dels seus perquè, abans de dedicar-se a la política, Jordi Pujol va ser gerent Laboratoris Martin Cuatrecasas, que després s’anomenarien Laboratoris Fides, del qual el seu pare, Florenci Pujol, el de la cèlebre deixa, havia comprat un paquet important d’accions. La família Pujol es va acabar venent aquest paquet a un grup farmacèutic suec.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides