L’adjudicació de “Girona In” persegueix Puigdemont

Un empresari es planteja reactivar el plet judicial per l'aplicació de telefonia "Girona In", que es va adjudicar després de les municipals del 2011 a la societat que s'havia encarregat de la campanya de Puigdemont i CiU a través dels smartphones
girona in
girona in

L’Ajuntament de Girona va posar en marxa a principis de 2012, mesos després que Carles Puigdemont es proclamés alcalde, l’aplicació per a telefonia mòbil “Girona in”, una eina de promoció turística de la ciutat. Aquella adjudicació encara porta cua i podria acabar esquitxant destacats dirigents convergents.

L’empresa d’aplicacions informàtiques Waapp Media Lab va denunciar una altra empresa competidora, Icon Touch Mobile, per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual i revelació de secrets. En la denúncia, Waapp acusava Icon d’haver copiat el dossier tècnic que havien presentat a l’Ajuntament per desenvolupar una aplicació de telefonia mòbil que després s’anomenaria “Girona In”.

Un jutjat de primera instància i instrucció de Girona va arxivar la denúncia, però Waapp estudia noves accions judicials, encara que aquesta vegada potser no anirien dirigides únicament contra Icon, sinó contra els responsables polítics de l’Ajuntament de Girona que li van adjudicar el contracte. En aquell moment, la regidora de Turisme era Coralí Cunyat, actual presidenta de la Fira de Girona i del Palau de Congressos que, fins a l’octubre passat, també era senadora per designació autonòmica.

Després de les municipals
L’empresa que es va emportar l’adjudicació, Icon Touch Mobile, s’havia encarregat anteriorment de programar l’aplicació per a telèfons mòbils de CiU i de Carles Puigdemont per a la campanya de les eleccions municipals de maig del 2011. Uns mesos més tard, amb Carles Puigdemont a l’alcaldia i Coralí Cunyat en la regidoria de Turisme, aquesta mateixa empresa va guanyar el concurs per posar en marxa l’aplicació “Girona In”.

Segons l’empresa denunciant, a principis de 2011 van entregar confidencialment un dossier tècnic a diverses corporacions locals sobre una aplicació de telefonia mòbil per promocionar el turisme, però, de totes les corporacions que el van rebre, només l’Ajuntament de Girona va acabar signant un contracte amb Icon.

En una carta dirigida al mateix Ajuntament de Girona, Waapp advertia que aquesta corporació havia encarregat el desenvolupament de l’aplicació a Icon el 7 d’octubre de 2011, quan estava empresa no es va constituir fins al novembre de 2011, un mes després, tal com va publicar en el seu moment Diari de Girona. En opinió dels denunciants, això demostraria que Icon no podia aportar solvència tècnica ni experiència.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides