Victòria de Foment contra la Generalitat als tribunals

El TSJC tomba l'exclusió que pateix la patronal de pimes Fepime
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Foment del Treball s’ha adjudicat una victòria important en el conflicte que manté amb la Generalitat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès cautelarment el decret del Departament d’Empresa i Ocupació que impedia Fepime, patronal de pimes de Foment del Treball, tenir representants a les taules de negociació social i als organismes institucionals.

La relació entre Foment i el Govern català s’ha deteriorat extraordinàriament durant el mandat d’Artur Mas, fins al punt que, el passat octubre, un alt càrrec d’aquesta patronal assegurava que els ponts estaven trencats. La no alineació de Foment del Treball, que aposta per un entesa de Barcelona i Madrid, amb el ‘procés’ independentista i l’aplicació del decret, que equiparava la representació de Foment amb la de Pimec, són els motius de tensió principals.

La decisió del TSJC reconfigura la representativitat de les organitzacions empresarials de Catalunya perquè obliga la Generalitat a tornar a reconèixer Fepime com a patronal representativa, de tal manera que pot tornar a prendre part, per exemple, en el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Tribunal Laboral.

El TSJC assenyala que només Pimec està interessada en la citada regulació i que la competència relacionada amb aquesta norma correspon a l’Estatut dels Treballadors, d’àmbit estatal, i no a la Generalitat. El mateix tribunal ja havia acceptat el recurs de Foment, per bé que fins ara havia mantingut l’exclusió.

La regadora i Cecot
En les antípodes de Foment pel que fa a relació amb la Generalitat es troba Cecot. Aquesta organització ha ofert recentment, per veu del seu president, Antoni Abad, “màxima col·laboració” al president Carles Puigdemont i durant el mandat d’Artur Mas ha destacat per haver-se arrenglerat com cap altra al costat del ‘procés’.

Com ha publicat EL TRIANGLE, les fundacions de Cecot han sucat durant aquest mes de febrer un parell de subvencions que totalitzen més de 430.000 euros. El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, d’una banda, ha concedit 215.508 euros a la Fundació Cecot Formació per explorar els interessos i motivacions dels joves beneficiaris de la Garantia Juvenil i orientar-los en el seu futur professional o formatiu. Es tracta d’un dels 20 perceptors que rep més de 200.000 euros d’aquesta subvenció, que reparteix gairebé 12,5 milions. El mateix Servei també ha atorgat 216.760,00 euros a la Fundació Cecot Innovació per impulsar el projecte Reempresa en el marc d’un conveni de col·laboració.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides