Insubmissió ‘light’ de Puigdemont

El president assegura que no s'aturarà l'acció exterior però no explicita si desacatarà el TC
Carles Puigdemont al Parlament.
Carles Puigdemont al Parlament.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha mostrat més contundent quan, emulant la conya del jugador del FC Barcelona Gerard Piqué, ha dit “Gracias Tribunal Constitucional, contigo empezó todo” que quan ha hagut de concretar si desacatarà o no el TC.

Aquest dimecres, durant la sessió de control del Govern, Puigdemont no ha aclarit si pensa acatar la suspensió de les competències del Departament d’Afers Exteriors, decidida pel Constitucional, que adoptarà una postura definitiva durant els pròxims cinc mesos.

En resposta a Xavier García Albiol, el president ha dit, això sí, que “aquest Govern continuarà fent acció exterior i que el conseller Romeva continuarà sent conseller”.

Puigdemont ha exposat que l’acció exterior “és una competència estatutària reconeguda pel Tribunal Constitucional” i que el Govern “exerceix i exercirà al màxim la responsabilitat que té encomanada”.

El conseller Raül Romeva, per la seva part, ha explicat que no els ha arribat cap notificació del TC, per la qual cosa, diu, no saben a partir de què s’ha decidit la suspensió. Catalunya “ha fet, fa i farà” acció exterior, ha assegurat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides