Retrets del Síndic al Govern pel cas dels abusos als Maristes

"El protocol no s'ha aplicat", resumeix Ribó, que reparteix culpes entre l'escola, la Fiscalia, l'Executiu i els Mossos
Ribó
Ribó

Les actuacions del Govern de la Generalitat, la Fiscalia, els Mossos d’Esquadra i els Maristes de Sants-Les Corts pel que fa als casos d’abusos sexuals en el citat centre educatiu han centrat els retrets del Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

Aquest dimarts ha destacat que “l’escola va ocultar els maltractaments a la comunitat i a les autoritats educatives” i que “el protocol no s’ha aplicat”. Exigeix més coordinació i actuacions per part de les institucions per evitar casos d’aquestes característiques.

Ribó també ha responsabilitzat els Departaments d’Ensenyament i de Benestar Social de la Generalitat per no haver difós suficientment el protocol -vigent des del 2006- ni haver vigilat el seu compliment en els centres escolars, fossin públics, concertats o privats. Així mateix, ha retret als Mossos que no alertessin la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència el cas del professor Benítez.

El Síndic ha comparegut per exposar les seves conclusions després d’haver-se reunit amb la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el director dels Mossos, Albert Batlle, així com amb representants de la Fiscalia, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de la Delegació del Govern espanyol, i de conselleries de la Generalitat com Treball, Afers Socials i Família, Justícia, Salut i Interior.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides