Jordi Pujol jr. entrega el passaport

L'exministre Gómez Navarro declararà com a testimoni en aquest cas sobre una operació a Mèxic
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

El passaport de Jordi Pujol Ferrusola ja es troba en poder de l’Audiència Nacional, un cop la defensa l’ha lliurat aquest dimarts per complir amb les mesures cautelars decretades la setmana passada, quan el fill primogènit de l’expresident Jordi Pujol va declarar per darrer cop.

En la seva compareixença en seu judicial, Jordi Pujol jr. va desvincular el seu pare de la fortuna d’Andorra i també dels seus negocis, que es troben sota la lupa del jutge instructor José de la Mata, qui va decidir retirar-li el passaport i obligar-lo a que es presenti al jutjat un cop per setmana.

En aquest cas, d’altra banda, De la Mata ha citat a declarar el 7 de març, en qualitat de testimoni, l’exministre socialista Javier Gómez Navarro, perquè era membre del consell d’administració d’Isolux Corsan quan aquesta empresa va tancar un negoci a Mèxic amb què Jordi Pujol jr. va guanyar 14 milions d’euros. De fet està citada tota la cúpula d’Isolux d’aleshores: un total de 12 persones.

El president d’Isolux Corsan, Luis Delso, que declara com a imputat el 8 de març, és un dels principals sospitosos del cercle de negocis del Júnior, entre els quals destaquen Carles Sumarroca pare i fill (Comsa Emte), Xavier Tauler (Copisa) i l’exvicepresident del FC Barcelona Jaume Ferrer.

Així mateix, De la Mata ha ordenat que es cursi una comissió rogatòria a l’Argentina perquè Gustavo Shanahan, exsoci del Júnior, sigui interrogat.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari