La UB les canta clares

Alerta la Generalitat de la invisibilitat política de la universitat
arcadi navarro
arcadi navarro

El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona (UB) ha alertat, mitjançant una declaració institucional, de “l’actual invisibilitat política de la universitat” i ha sol·licitat al Govern de la Generalitat “una política clara que reconegui la importància de les universitats, que impulsi la creació efectiva de coneixement, que millori l’organització i la distribució racional de titulacions sense dispersar recursos, però sense renunciar a la riquesa i a la diversitat acadèmica”.

La declaració, que porta per nom “Quina Universitat volem en la situació actual de Catalunya?”, advoca per atorgar a la universitat un paper central en l’actual context i destaca que “fa anys que no encapçala cap conselleria”. L’òrgan col·legiat de govern de la UB exposa, en aquest sentit, que cal “una política global de país que reconegui la universitat pública com a impulsora de l’educació, la cultura i la creació de riquesa, de talent i de coneixement, i com a suport a la cohesió social que permeti l’accés a l’educació superior”.

També planteja una universitat autocrítica, oberta a la societat i que impulsi les transformacions socials, per la qual cosa, argumenta, s’han d’aportar recursos suficients, entre els quals inclou l’actualització i la millora del finançament, si s’està apostant per una opció de progrés.

Així mateix, la UB veu “necessari que s’obrin canals de comunicació entre les persones amb responsabilitats educatives i la institució universitària, que se n’assegurin els recursos i es faciliti el retorn de la recerca i del coneixement a la societat”.

“És imprescindible que el país i el personal polític que el representa, a l’hora de construir el projecte de futur, reconeguin a la universitat catalana la responsabilitat que té de generar prestigi per al país, d’influir en l’educació de la població, de transmetre coneixement i de construir una cultura de la pau”, exposa la UB.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides