Revelen l’agenda de Josep Pujol

"Salvar el nom del pare" mitjançant la història de la deixa hi consta com un objectiu principal
josep pujol
josep pujol

La protecció de la imatge de Jordi Pujol i la seva estratègia comunicativa i de defensa són temes principals en una agenda de Josep Pujol Ferrusola, un dels fills de l’expresident de la Generalitat, trobada durant un escorcoll el passat 27 d’octubre, revela El Español.

Aquest diari digital exposa que els apunts reflecteixen la història del llegat sostinguda per Jordi Pujol en seu judicial, segons la qual els diners amagats durant més de 30 anys a Andorra provenen d’una deixa del seu pare Florenci Pujol.

“Comentaris reunió. Salvar el nom del pare. Salvar el nom d’Oriol. Evitar accions judicials sobre Jordi i altres”, segons El Español, és un apunt efectuat poc abans de la confessió de l’expresident (juliol del 2014) i després d’una reunió amb un advocat.

Un altre comentari fa referència a la germana de l’expresident: “Parlar amb la meva tieta perquè digui que ho sabia. No dir nom de persones que van gestionar l’herència perquè no tenim permís de la vídua. Perquè és una herència, pot ser una comunitat d’interessos per delinquir. Hem de creure que és una herència. Perquè els pagaments es fan escalonats. Perquè els gestiona Jordi. Lliurament els diners als fills. Es fa document privat per a la liquidació amb els fills”.

Aquests escrits, en poder del jutge instructor José de la Mata, indicarien que els Pujol van bastir la versió de la deixa i que Josep tenia en el punt de mira lligar curt la seva tieta: “Parlar amb tieta Maria i Francesc Cabana [cunyat de Jrdi Pujol] per avisar de la possible història. Cabana explica la història de la donació. Parlar amb la tia Carme i l’oncle Josep. Com es deia el banquer de Credit Suisse. Està mort? Aquesta herència és un origen bancari. Cadascú té el seu banc real. Algú que ja és mort, el nom del gestor. Jordi s’ocupa del tema”.

Segons El Español, apunts com aquests fan pensar el jutge que es tracta d’un dictat i no de reflexions d’aquest fill de Jordi Pujol. “Volíem ajudar el meu pare a construir una història basada en la realitat”, es va excusar Josep Pujol en seu judicial, afegeix el mateix diari digital.

Lara i el comte de Godó
En els apunts revelats per El Español també queda palesa la preocupació per la fama mediàtica de l’expresident i consten els noms de dues figures influents del món dels mitjans: José Manuel Lara (Planeta) i el comte de Godó. “Lara. Com explicar. Objectiu, que la versió sigui creïble”, és una de les referències.

En l’interrogatori del passat 13 de novembre, segons el mateix diari, Josep Pujol va dir que “De nou hi havia el dilema que el meu pare tenia de no involucrar al seu cosí Joaquim Pujol. Jo li dic: pare, si no expliques la veritat, no és creïble, no pot ser que no et recordis qui era el gestor del llegat. Quan havia de sortir amb Lara… jo li vaig dir per què no aprofites i parles amb Lara o amb el comte de Godó i els comptes la història de veritat abans de fer un comunicat ni res. La versió creïble és la versió real, que és el que finalment va escriure, el que va voler, però la versió real”.

Un altre dels apunts més sucosos és: “Això no evita cap acció judicial o acusació particular. No massa detalls. Herència Banca Catalana mantenir allunyat convertir-lo en cash. Un cop convertit en cash tindrem problema de la incapacitat de demostrar la procedència”.

Al jutge De la Mata, explica El Español, li va cridar l’atenció aquest altre: “Mantenir-lo en cash per pagar necessitat de processos polítics”. Josep Pujol va respondre en seu judicial que era “una reflexió però mai s’ha pagat res en un procés polític”.

Així mateix, entre moltes altres anotacions, en l’agenda de Josep Pujol apareix el nom de l’exconseller Felip Puig, molt proper als Pujol Ferrusola: “Jordi gestió amb Felip Puig, centre de control”. Josep Pujol, segons El Español, va negar al jutjat haver fet cap gestió amb Puig.

També hi apareixen Jorge Moragas (cap de Gabinet de Mariano Rajoy), un apunt per “avisar del tema” a Alberto Fernández Díaz i “Parlar de com s’ha guanyat els diners. Desmuntar l’origen il·lícit dels diners. Desvincular-se de la política. Desvincular del meu pare i de l’Oriol. Tot depèn de com estigui la seva negociació amb Drago”, en referència al benjamí de la família, Oleguer Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides