Onada de vagues al transport públic de Barcelona

TMB, FGC i Adif, en peu de guerra durant el Mobile World Congress
tmb vaga
tmb vaga

Els treballadors del transport públic de Barcelona aprofitaran la cita del Mobile World Congress (MWC), que té lloc del 22 al 25 de febrer, per protestar per les seves condicions laborals.

Empleats de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Adif efectuaran aturades que afectaran la circulació de persones interessades a assistir a aquest esdeveniment.

Als Autobusos de Barcelona i Adif es preveuen aturades parcials durant el MWC. Els treballadors de FGC, per la seva part, pretenen desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu amb aturades entre les 7.30-10.30 hores i les 17.30-20.30 hores, i fent vaga entre les 12 i les 16 hores, del 22 al 24 de febrer.

El conflicte laboral a TMB no s’ha tancat del tot. La direcció de l’empresa municipal ha expressat malestar pel manteniment de la vaga d’autobusos per part dels sindicats minoritaris CGT, Actub, COS, USOC, PSA, CNT i BS.

Serveis mínims
El Departament d’Empresa i Ocupació ha decretat uns serveis mínims del 20% en la vaga d’aquests sindicats. Segons TMB, el preacord tancat amb els representants dels treballadors majoritaris preveu un increment del poder adquisitiu dels salaris i la continuïtat en el sistema de descansos, entre altres millores.

Exigeixen dimissions
El comitè d’empresa de Ferrocarril Metropolità de Barcelona SA, l’empresa que presta el seu servei al Metro i al funicular de Barcelona i depèn de TMB, ha exigit aquest dilluns, en una carta remesa a l’alcaldessa Ada Colau i a la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, les dimissions de Marc Grau, director de la Xarxa de Metro, Enric Cañas, conseller delegat, i Jaume Tintoré, director general de TMB.

Els representants dels treballadors consideren que no han tingut mai voluntat de negociar i els acusen d’haver-los bloquejat i boicotejat. També els responsabilitzen dels “fets que estan succeint en la no negociació” del conveni col·lectiu.

“No es pot culpabilitzar als treballadors de Metro de valer defensar els seus drets amb les accions que es creguin oportunes, dins la legalitat vigent, sense ni tan sols haver realitzat cap mena de negociació pel desbloqueig de la situació en la qual ens trobem”, conclouen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides