Contracte de 8,7 milions per a Comsa, empresa del 3%

L'oposició pressiona Junqueras perquè expliqui la reubicació de Rosell, imputat en el mateix cas
rosell
rosell

L’ombra del cas del 3% és llarga i es projecta de diverses maneres sobre el nou Govern de la Generalitat. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) acaba de publicar la formalització d’un contracte per a l’execució de la perllongació de la línia d’FGC a Sabadell, corresponent al tram de Plaça Espanya-Cotxeres, que té com a adjudicatari Comsa SAU, empresa del grup Comsa Emte, que es troba en el punt de mira de les investigacions sobre el 3% i sobre Jordi Pujol Ferrusola.

El contracte fou licitat el passat 31 de juliol i adjudicat el 5 de novembre, quan el Govern que encapçalava Artur Mas encara estava en funcions, per Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat). El valor estimat i el pressupost de licitació són de 8.793.332,75 euros, una xifra balsàmica per als comptes d’un grup que arrossega exercicis deficitaris i al qual una auditoria de Deloitte, va publicar Crónica Global, havia detectat pèrdues un 138% superiors a les inicialment comptabilitzades. 

La patata calenta de Junqueras
D’altra banda, el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras s’ha topat amb la reacció de l’oposició sobre la reubicació de Josep Antoni Rosell, exdirector d’Infraestructures.cat imputat en el cas del 3%, en la mateixa institució però amb altres responsabilitats.

C’s, el PSC i el PP volen que Junqueras, sota l’autoritat del qual es troba Infraestructures.cat, doni explicacions al Parlament sobre la continuïtat de Rosell en el principal organisme licitador d’obra pública a Catalunya malgrat que se l’assenyala com a figura clau en una suposada trama corrupta sota investigació.

Així mateix, el nom de Rosell figurarà a la llista de nous nomenaments que, per motius com aquest, generen inquietud a la CUP. Representants d’aquesta formació lliuraran el document a col·laboradors del president Carles Puigdemont en la pròxima reunió sobre el pacte d’estabilitat JxS-CUP, ha anunciat la diputada cupaire Anna Gabriel.

Segons ha revelat aquest dimecres El Mundo, la reassignació de Rosell fou aprovada a inicis d’aquest any pel Consell d’Administració d’Infraestructures.cat, el mateix organisme que el va apartar de la direcció general i de la presidència de la Mesa de Contractació. Ara, Rosell és el responsable d’un projecte destinat a “actuacions internacionals, investigació i innovació”.

En canvi, el Departament d’Economia ha negat a Nació Digital que Rosell hagi estat nomenat per a cap càrrec i assenyala que les seves actuals responsabilitats són les que tenia amb l’anterior Govern. En concret, confirma que l’exdirector general elabora estudis sobre projectes internacionals. Fonts d’Economia també han explicat al mateix diari que no s’ha decidit encara el futur de Rosell ni se l’ha ratificat formalment

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides