Catalunya esdevé la pàtria de la consulta

Puigdemont i Junqueres discrepen sobre la de BCN World, el PSC rumia impulsar un altra sobre el tramvia i la Diagonal
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.

Les consultes a la ciutadania es troben millor posicionades que mai com a via de decisió d’afers d’interès públic a Catalunya. Sovint, però, com passa amb el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras, sorgeixen discrepàncies sobre la seva concreció. En aquest cas, no es posen d’acord sobre els subjectes que han de respondre sobre el macroprojecte d’oci BCN World.

Puigdemont advoca per consultar només els municipis que l’acolliran, mentre que Junqueras aposta per consultar tots els catalans. La idea de la consulta, en termes generals, no satisfà els alcaldes de la zona. N’hi ha que veuen que arriba tard i d’altres que la troben innecessària i absurda, però d’altres l’acceptaran en la mesura que serveixi de desllorigador i pugui fer reviure el controvertit projecte.

El portaveu de la plataforma Aturem BCN World, Joan Pons, creu que la consulta és un fet positiu, el contrari que la patronal tarragonina CEPTA, que aposta per evitar dilacions i per desencallar-lo com més aviat millor.

El tramvia més ‘consultat’?
A Barcelona, el PSC rumia exigir l’alcaldessa Ada Colau la convocatòria d’una consulta perquè els ciutadans decideixin si es connecten per la Diagonal el Trambaix i el Trambesòs, informa La Vanguardia citant fonts municipals.

El 2010, amb el socialista Jordi Hereu com a alcalde, la mateixa proposta fou rebutjada amb un 80% dels vots en contra en una consulta popular marcada per una baixa participació (12%) i alguns errors telemàtics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides