Lipotímia d’un testimoni clau del cas Pujol

L'Audiència Nacional té FCC en el punt de mira
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

A l’Audiència Nacional, la vigília de les declaracions de l’expresident Jordi Pujol i de la seva esposa, Marta Ferrusola, que tenen lloc aquest dimecres, han comparegut com a testimonis de diversos empresaris, dos d’ells particularment destacats.

Es tracta de Francisco Javier Vizcaíno Muñoz i José Ramón Ruiz Carrero, alts directius de FCC. Aquest grup constructor està sota la lupa de la instrucció pels suposats vincles que va mantenir amb Jordi Pujol Ferrusola, per bé que no era cap d’ells, sinó Jordi Piera, ja jubilat, l’home clau.

Els homes de FCC
Vizcaíno Muñoz és president i conseller de diverses filials de Cedinsa, la gran concessionària d’obra pública de la Generalitat i gestora dels anomenats “peatges a l’ombra” de l’Eix Transversal i de diverses autovies. Així mateix, és el director general de la polèmica concessió del Tramvia del Besòs (Tram), empresa que presideix l’exconseller Josep Maria Cullell.

Els interrogatoris d’aquest dimarts s’han enfocat als pagaments fets a Jordi Pujol Ferrusola per motiu de dues operacions immobiliàries a L’Hospitalet de Llobregat (Torre Europa) i Eivissa. Segons els empresaris, serveis reals prestats per Jordi Pujol Ferrusola els justifiquen. Però el jutge instructor José de la Mata considera, en canvi, que es va simular la contractació del primogènit de l’expresident.

Una de les declaracions va haver de ser interrompuda i ajornada. José Ramón Ruiz Carrero, director d’administració i finances de FCC Construcción, va patir una lipotímia en un moment d’especial pressió durant l’interrogatori. Segons El Confidencial, aleshores estava explicant l’expansió internacional de la companyia on treballa. Tornarà a declarar aquest dijous.

La UDEF assenyala que diverses filials de FCC van pagar 710.000 euros a Brantridge Holdings Ltd, societat instrumental de Jordi Pujol jr. administrada pel testaferro Herbert Arthur Joseph Rainford Towning, a qui la Fiscalia assenyala com un testimoni clau i vol citar a declarar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides