Creixen les esquerdes a la CUP

Endavant proclama el seu rebuig a l'acord amb JxS just després de l'adéu, pel mateix motiu, de Corrent Roig
anna gabriel
anna gabriel

Endavant, una de les organitzacions més influents en el si de la CUP, de la qual forma part la diputada i portaveu parlamentària Anna Gabriel, advoca per revisar l’acord amb Junts pel Sí i per considerar “paper mullat” les parts del mateix destinades a “humiliar la CUP”.

Aquest rebuig s’ha expressat en un comunicat amb què es critica la CUP i el pacte amb JxS. Per bé que valora el fet d’haver apartat Artur Mas de la presidència, Endavant destaca que Convergència ha conservat el comandament del ‘procés’.

De fet, aquesta organització troba que el “capital polític” de la CUP ha estat en situació de risc durant les negociacions. Observen que ara és difícil rebatre la versió dels fets segons la qual la CUP va cedir i va renegar dels seus compromisos. Advoquen, pel que fa a això, per “una acció sistemàticament coherent” amb el programa presentat el 27-S.

El comunicat d’Endavant es coneix poques hores després que Corrent Roig anunciés que abandonava la CUP precisament perquè no combrega amb l’acord d’investidura amb JxS, en entendre que aquesta entesa qüestiona el rol rupturista de la CUP i la supedita a un Govern sotmès a la UE i la troika.

Endavant, a diferència de Corrent Roig, ha assegurat que no abandonarà la CUP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides