Antifrau dóna escac a Acciona

Informa la Fiscalia Anticorrupció de greus irregularitats de la concessionària d'ATLL
Acciona
Acciona

La posició d’Acciona en el contenciós sobre l’adjudicació d’ATLL ha pogut quedar tocada definitivament després de la darrera denúncia de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).

L’OAC ha remès la Fiscalia Anticorrupció un minuciós informe que exposa com Acciona va ordir un sistema de factures creuades amb les seves filials sense tenir l’autorització del Govern de la Generalitat. Aquest sistema, revelat per Crónica Global, va tenir impacte en les arques públiques: un desviament xifrat en 13,3 milions d’euros.

Antifrau, cita el mateix diari, apunta l’existència d’indicis de falsedat mercantil i d’administració deslleial per part d’Acciona. Aquesta oficina planteja, així mateix, que es resolgui el contracte per reiterades infraccions greus.

Abans de la descoberta d’Antifrau, la privatització d’ATLL, la més important del segon mandat d’Artur Mas al capdavant de la Generalitat, ja era un fiasco. Els tribunals van declarar nul el concurs i van sentenciar que la Generalitat havia de resoldre el contracte que havia adjudicat a Acciona per un període de 50 anys. Encara no ho ha fet.

L’actuació de l’OAC sorgeix a partir d’una denúncia per un suposat enriquiment injust xifrat en 7,5 i corresponent al 2013, formulada per la CGT de l’abril del 2015.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides