El ‘lobby’ d’elBulliFoundation recull firmes

El projecte de Ferran Adrià té un grup d'empresaris a favor i els ecologistes en contra
ferran adria el bulli foundation maqueta
ferran adria el bulli foundation maqueta

Thomas Spieker, un empresari alemany arrelat a Catalunya, ha iniciat a Change.org una recollida de firmes, “Si a la BulliFoundation de Ferran Adrià a Cala Montjoi”, promoguda pels empresaris del Grup Impuls de Girona (GIG), que integren les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, així com les associacions empresarials FOEG, Pimec Girona i Fòrum Carlemany.

Els partidaris del projecte del xef, que comporta una ampliació d’un 250% de l’àrea que actualment ocupa El Bulli dins el Parc Natural del Cap de Creus, el defensen dient que esdevindrà “un referent mundial” que “prestigiarà la Costa Brava i les comarques gironines en general”. Argumenten, a més, que l’obra passarà “més filtres que qualsevol altre” i que “està assegurada” la preservació de la natura, tot retraient els detractors dels plans d’Adrià que “és fàcil aixecar la bandera populista de la defensa del medi ambient”.

L’ampliació d’elBulliFoundation no convenç els ecologistes per les seves conseqüències mediambientals i urbanístiques. Ecologistes en Acció ha assenyalat que eludir la normativa mitjançant una llei a la mida de la gastronomia del xef, passant per sobre d’altres disposicions legals, crea un precedent perillós perquè aplana el camí a l’especulació urbanística sobre sòl protegit i dóna lloc, juntament amb una nova llei de costes, a “una nova forma d’urbanisme cultural que reedita el mateix vell model privatitzador i especulador”.

En el seu primer dia, la iniciativa d’Spieker i el GIG, dirigida a l’Ajuntament de Roses i la majoria de partits del Parlament, ha rebut 168 signatures. La dels detractors, remesa fa mesos al Parlament i als cap de llista de les darreres eleccions a Catalunya, frega els 120.000 suports. Entre ells hi ha el de Lluís Rabell (CSQEP), però no el de Miquel Iceta (PSC).

Des que la tramitació de la llei a la mida fou suspesa, per bé que s’han executat algunes obres, la part essencial del projecte es troba congelada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides