Oleguer Pujol va pagar 6 milions a De la Rosa junior

El fill del financer és la figura que s'amaga a la societat instrumental Marway BV, revela 'El Español'
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

L’enigma sobre la figura amagada a la societat instrumental Marway BV, amb què Oleguer Pujol va amagar a Hisenda una dinerada procedent de comissions segons la Fiscalia Anticorrupció, ha estat resolt. Es tracta de Javier de la Rosa júnior, fill del famós financer i amic del benjamí dels Pujol Ferrusola, publica El Español.

Oleguer Pujol, indica la informació d’aquest digital, va abonar 6 milions d’euros en comissions a De la Rosa jr. per l’operació de compra de més d’un miler d’oficines del Santander, un dels negocis sota la lupa del jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz en la seva instrucció sobre el petit dels Pujol.

El Español assegura que ha pogut confirmar que el lliurament, en el marc de la compra d’aquelles oficines, es va materialitzar mitjançant la immobiliària Vica, vinculada a De la Rosa jr., qui hauria acordat amb Oleguer Pujol el pagament dels 6 milions via Marway per pagar menys impostos.

Recentment, el jutge Pedraz ha cursat una comissió rogatòria al Regne Unit per obtenir documents relacionats amb la compra de les oficines del Santander. En concret, sobre les operacions bancàries de la societat Sun Capital, la principal compradora en aquella operació, com va apuntar EL TRIANGLE.

El passat mes de desembre, efectius de la UDEF van escorcollar la seu d’ITPS Group, a l’Haia, l’empresa que va crear Marway i també ARD Choille, les instrumentals amb què, presumptament, Oleguer Pujol va ocultar diners procedents d’una comissió per l’operació de les oficines del Santander. Aquestes dues societats van rebre transferències de 6,2 i 5 milions d’euros, respectivament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides