L’amo del palauet s’amaga en societats de Luxemburg

La venda de "ca la Infanta" és tan fosca com els negocis d'Urdangarin: encara es desconeix el comprador real i que pensen fer d'aquest casalot
palauet infanta
palauet infanta

Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó es van vendre la seva residència del districte de Sarrià-Sant Gervasi, coneguda popularment pel nom de ca la Infanta, el juny passat. Més de mig any després, se sap que l’operació es va tancar per 6,9 milions d’euros i que, formalment, el comprador és Southbury Holding SARL, però es desconeix qui s’amaga darrere d’aquesta misteriosa societat luxemburguesa perquè la pista es perd en un laberint d’altres societats radicades en països més que opacs.

Segons consta en el Registre de la Propietat número 8 de Barcelona, els exducs de Palma van vendre el palauet a Southbury Holdings SARL, una societat de la qual tan sols es coneix que es va constituir el 2008 i que està domiciliada a Luxemburg, concretament en l’edifici 46 A de l’avinguda John Fitzgerald Kennedy, un bloc d’oficines on tenen la seu més d’un miler de societats.

Southbury Holding va ser creada per International Pyramide Holdings SA, una altra firma luxemburguesa domiciliada en la mateixa direcció i que està gestionada per un despatx d’advocats mercantilistes d’aquell país. International Pyramide era el soci únic de Southbury fins que, el febrer de 2009, es van traspassar la totalitat de les accions a Matsoto Foundation, una societat patrimonial de Liechtenstein. Per tant, en última instància, l’amo de ca la Infanta seria Matsoto, però tampoc se sap qui s’amaga al darrere.

Un pis a la Bonanova
Al maig de 2009, tres mesos després que Matsoto agafés el control de Southbury, aquesta última societat va comprar un altre immoble a Barcelona, un pis de luxe de 450 metres quadrats al passeig de la Bonanova, no gaire lluny del carrer Elisenda de Pinós, on vivien els exducs de Palma.

Southbury –i el seu propietari, Matsoto només han fet dues operacions immobiliàries a Barcelona, les dues a Sarrià-Sant Gervasi i en l’entorn pel qual es movien els exducs de Palma. Curiosament, com a administrador de Southbury apareix la societat Manacor (Luxembourg) SA, que també està domiciliada al mateix edifici de l’avinguda Kennedy.

El fet que l’empresa que figura com a administradora porti el nom d’una ciutat mallorquina i que la infanta Cristina fos la duquessa de Palma, fins que fa uns mesos el seu germà li va treure el títol, sembla ser una casualitat: Manacor (Luxembourg) SA es va constituir als anys setanta.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides