Delphi tanca a Sant Cugat

L'anunci de la fi de l'activitat afecta els 500 treballadors de la planta, que reclamen alternatives industrials
Delphi
Delphi

La fàbrica de Delphi a Sant Cugat del Vallès deixarà de produir a finals d’aquest any, una decisió d’aquesta multinacional de components per a automòbils comunicada aquest dijous pel comité d’empresa. El cessament de l’activitat a la planta vallesana afecta les 500 persones que hi treballaven i suposarà, exposa CCOO, el tancament de la planta si no sorgeix una nova alternativa industrial.

Delphi, que té una altra planta a Sant Vicenç dels Horts, ha expressat voluntat de trobar un comprador que pugui assumir part de l’activitat de Sant Cugat, que fins ara se centrava en la producció per a motors dièsel. Els representants dels treballadors volen que l’empresa rectifiqui i poder encetar una negociació per al d’obtenir una alternativa i salvar els llocs de treball.

Incertesa i vaga a Saint-Gobain
Delphi, d’altra banda, no és l’únic fabricant vinculat al sector de l’automòbil que té els seus treballadors actualment en lluita a Catalunya. A L’Arboç (Baix Penedès), la plantilla de la fàbrica de Saint-Gobain, que totalitza 340 efectius, acusa aquesta empresa vidrera de mirar de compensar la despesa en la reconstrucció d’un forn de vidre amb retallades de les condicions laborals.

Segons el president del comitè d’empresa d’aquesta planta de Saint-Gobain, la direcció planteja una tisorada del 20%. Els treballadors han anunciat una vaga indefinida durant la qual s’efectuaran aturades 4 hores per torn a partir del 15 de febrer. Estimen que la decisió de Saint-Gobain provocarà, pel cap baix, una quinzena d’acomiadaments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides