Helena Rakosnik conserva el pàrquing a nom de la Generalitat

L'esposa de l'expresident Artur Mas disposa d'una plaça reservada a TMB, el seu lloc de treball
parking tmb helena rakosnik
parking tmb helena rakosnik

“Primera dama sona antiquat”, deixava anar Helena Rakosnik a TV3 quan el seu marit, Artur Mas, era president de la Generalitat de Catalunya. Però Helena Rakosnik sí que ha exercit de primera dama durant els últims cinc anys: ha assistit a diverses desfilades de moda, ha protagonitzat inauguracions i ha complert amb el protocol en nombrosos esdeveniments, unes vegades sola i d’altres, acompanyada del seu marit.

La dona d’Artur Mas, però, no s’ha conformat amb el paper d’acompanyant jugat per algunes esposes de mandataris. Un punt d’inflexió en aquest procés per desempallegar-se de l’etiqueta de ‘primera dama’ del país va ser -a part de conservar el seu cognom de cara a la projecció pública- la decisió de mantenir formalment el seu lloc de feina a l’empresa pública Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Un dels ‘càrrecs’ que més crítiques li van reportar va ser la seva designació com a presidenta del Festival de la Infància, presidència que durant el pujolisme va ostentar Marta Ferrusola. Amb el Tripartit es va trencar aquesta ‘tradició’ i va ser designada la model Judith Mascó. Però amb el retorn de Convergència a la Generalitat, l’any 2010, es va tornar a nomenar la ‘primera dama’ com a presidenta d’aquest esdeveniment nadalenc. No endebades, el càrrec el designa el consell d’administració de la Fira de Barcelona, que aleshores comptava amb Xavier Trias en qualitat de vicepresident primer de la institució.

La designació d’Helena Rakosnik com a presidenta del Festival de la Infància va aixecar crítiques, que l’exprimera dama va intentar silenciar recordant la seva trajectòria com a treballadora de TMB, el principal operador de transport de l’Àrea Metropolitana.

La dona de l’expresident de la Generalitat fa 35 anys que treballa a TMB. Llicenciada en magisteri, va començar la seva activitat a l’empresa municipal com a mestra en l’escola per als fills dels empleats. Avui forma part de l’equip de treball que s’encarrega de la gestió dels serveis especials de l’empresa. Organitza tours del bus turístic i s’ocupa de la promoció del Tramvia Blau i del Telefèric de Montjuïc.
És precisament a la ‘muntanya màgica’ de Barcelona on l’exprimera dama té el seu lloc de treball.

“Sóc una més”, al·ludia, en una entrevista recent a La Vanguardia, en relació amb els seus companys de feina a les oficines que TMB té a l’Avinguda Miramar de Montjuïc. Però els fets demostren que Rakosnik no és “una més”. Segons ha pogut constatar in situ EL TRIANGLE a TMB encara gaudeix d’un privilegi, malgrat que ja no és la dona del president de la Generalitat.

Davant de les oficines de l’Avinguda Miramar hi ha dues places de pàrquing reservades. Una és per a TMB i l’altra per a la Generalitat de Catalunya, d’ús privat per a la senyora Rakosnik. La dona de l’expresident no va gaire sovint a la feina, però encara té a la seva disposició una plaça d’aparcament reservada per al Govern català. I això que Artur Mas ja no és president, ni tan sols és diputat!

Si ja és immoral aprofitar-se de l’status del seu marit per accedir a certs càrrecs -a més de presidenta del Festival de la Infància, també és vicepresidenta de la Fundació Rosa Oriol (de la propietària de l’empresa de joieria Tous)-, pitjor és encara gaudir de privilegis quan el teu marit ha deixat d’ostentar un càrrec públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides