Imputat al cas Mercuri i promotor de vols a Andorra

Jorge Soriano, l'exregidor del PP a Sabadell, presideix i presenta Andorra Airlines
Jorge Soriano
Jorge Soriano

La nova aerolínia Andorra Airlines, que s’ha presentat aquest dimarts tot anunciant que enllaçarà l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell amb Madrid, Palma, Porto i París, neix amb un president imputat pel cas Mercuri.

Es tracta de Jorge Soriano, qui va ser regidor del PP a Sabadell i és un dels principals investigats com a presumpte membre de la trama de corrupció que té l’epicentre a l’Ajuntament de la cocapital vallesana. Se li atribueixen càrrecs com tràfic d’influències i prevaricació pel presumpte cobrament de comissions a canvi de facilitar que empreses obtinguessin contractes amb l’Ajuntament sabadellenc quan el menava Manuel Bustos, així com el blanqueig de 127.000 euros.

La presència de Soriano inquieta al Principat. Segons publica El Periódic d’Andorra, el ministre de Turisme i Comerç andorrà, Francesc Camp, ha admès que malgrat que estava previst que ell i el responsable d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, assistissin a la presentació de l’aerolínia, van canviar de parer “per precaució, ja que tot i que no se l’ha declarat culpable de res té encara causes obertes” i perquè la presència de membres de l’Executiu “es podria interpretar de moltes maneres”. La decisió compta amb el suport dels Liberals d’Andorra i el respecte dels socialdemòcrates.

A més, el ministre Camp ha explicat al mateix diari que “no ens ha semblat gens bé” que Serrano “no ens hagi posat en coneixement de la seva situació” durant les converses que han mantingut.

Per a Serrano la manca de representació institucional andorrana a l’acte no tenia “res a veure” amb la seva condició d’imputat. Sosté, a més, sobre la seva situació pel que fa al cas Mercuri, que “no tenim dubtes que no afectarà” l’empresa. El batlle de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, sí que ha assistit a la presentació, com també el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku.

Es preveu que Andorra Airlines començarà a volar a partir del mes d’abril, per bé que, de moment, no disposa d’avions propis ni, segons El Periòdic d’Andorra, permís per noliejar vols. La instrucció del cas Mercuri encara no s’ha acabat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides