Els Pujol atribueixen la fortuna d’Andorra a la devaluació de la pesseta

Diuen tenir prou amb un "rudimentari càlcul" per tombar la sospita de cobrament de comissions
Títol de la imatge
Títol de la imatge

“Un rudimentari càlcul” que consideri “dues devaluacions de la pesseta” i “la rendibilitat dels diners” (dipòsitats en dòlars) durant diversos exercicis. Això és el que els advocats dels Pujol diuen necessitar per fer esvair-se la sospita dels investigadors sobre la fortuna andorrana, segons la qual la dinerada es va multiplicar perquè no procedia de cap deixa de Florenci Pujol, pare de Jordi Pujol, sinó del cobrament de comissions il·legals a canvi d’adjudicacions públiques.

La defensa dels Pujol, segons el contingut d’un escrit que revela El Español, discrepa de la procedència irregular dels diners amagats al Principat, regularitzats el 2014 per diversos membres de la família. L’expresident Pujol no va regularitzar cap quantitat i, de fet, ha sostingut que mai ha disposat de diners a l’estranger. La investigació, però, ha destapat un manuscrit firmat per ell i lliurat a la Banca Reig (actual Andbank) el 2001, on indica que els diners en un compte d’aquesta entitat són seus i no el seu primogènit, a nom del qual consten.

Els Pujol Ferrusola intenten que José de la Mata, l’instructor del sumari sobre el fill primogènit del clan a l’Audiència Nacional, no assumeixi també la investigació sobre els diners d’Andorra. Jordi Pujol i Marta Ferrusola tornen als jutjats, aquest cop a Madrid, el 10 de febrer, per declarar a l’Audiència Nacional. L’endemà ho farà Jordi Pujol jr.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides