La Policia creu que el primer ministre letó fou untat a canvi de suport al ‘procés’

Dombrovskis hauria sucat 6 milions d'euros, segons un informe revelat per Interviú
dombrovskis
dombrovskis

Valdis Dombrovskis, exprimer ministre de Letònia i actual vicepresident de la Comissió Europea, va rebre uns 6 milions d’euros a canvi de donar un discret suport a la independència de Catalunya, segons les indagacions de la unitat d’intel·ligència de la Policia Nacional publicades per la revista Interviú.

Aquestes fonts es refereixen a unes declaracions púbiques efectuades per Dombrovskis el 13 de setembre del 2013, dos dies després que es desplegués la Via Catalana, una cadena humana favorable a la independència de Catalunya inspirada en la cadena organitzada el 1989 a les repúbliques bàltiques de Lituània, Letònia i Estònia, que aleshores eren encara territoris de la Unió Soviètica.

Un informe policial, exposa Interviú, no només assenyala que “les ambigües declaracions” foren “pactades prèviament i sens dubte compensades, segons fonts solvents de l’entorn” de Dombrovskis, també indica que la quantitat pactada fou d’uns 6 milions d’euros, per bé que el polític letó n’havia demanat 10. L’acord s’hauria assolit mitjançant Sandra Bukane, persona de la màxima confiança de l’aleshores primer ministre letó.

Una part dels diners, explica aquesta informació, s’haurien pagat al Latvijas Banka com si fossin préstecs concedits per diverses entitats bancàries, entre elles una de Panamà i Morgan Stanley. Segons sospita la policia i es recull en l’informe, podrien procedir de comptes menats pels Pujol Ferrusola al país centreamericà, quelcom que els investigadors no haurien pogut verificar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides