Quins casos mediàtics ha jutjat el nou president del TSJC?

barrientos
barrientos

Jesús Maria Barrientos Pacho, el candidat triat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per presidir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), s’ha encarregat d’alguns casos mediàtics els darrers anys i aviat assumirà l’impuls de la instrucció sobre la celebració de la consulta del 9 de novembre del 2014, en la qual es troba imputat l’expresident Artur Mas.

Per les seves mans han passat el cas 4F, denunciat pel documental Ciutat Morta, així com la causa sobre l’exalcalde de Lloret de Mar i exdiputat convergent Xavier Crespo. En aquest darrer, Barrientos es va mostrar favorable a condemnar-lo per prevaricació.

Pel que fa al cas 4F, la secció de l’Audiència de Barcelona encapçalada per Barrientos va acceptar els testimonis de dos guàrdies urbans, Bakari Samyang i Víctor Bayona, que anys més tard serien condemnats per tortures. El Tribunal Suprem va ratificar les condemnes imposades per l’Audiència a diverses persones. Una d’elles, Patricia Heras, es va acabar suïcidant després de passar per la presó. Ciutat Morta exposa la tesi dels condemnats i les seves famílies, segons la qual van ser víctimes d’un muntatge policial i polític i Patricia Heras ni tan sols es trobava al lloc dels fets pels quals fou condemnada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides