Barcelona congela l’enllaç del tramvia per la Diagonal

L'oposició veu precipitat iniciar el 2017 el projecte i la majoria de ple, inclosa BComú, aprova estudiar els informes abans de l'execució
ple ajuntament
ple ajuntament

El Govern municipal de Barcelona vol ser molt curós amb el projecte d’enllaç del Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal, ha explicat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, però l’oposició troba precipitat executar-lo el 2017, com va anunciar l’alcaldessa Ada Colau, i la majoria del plenari de l’Ajuntament ha optat per congelar-lo.

De fet, només la CUP s’ha abstingut en la votació d’una proposició amb què CiU planteja no decidir sobre l’enllaç abans no s’hagin estudiat les conclusions dels 17 informes encarregats sobre el projecte. Barcelona en Comú també ha votat a favor.

La formació que governa en minoria la capital catalana ha rebut crítiques per haver anunciat que engegaria les obres l’any vinent. L’oposició, en aquest sentit, ha assenyalat que era una decisió precipitada i no prou estudiada.

L’enllaç per la Diagonal, rebutjat durant el mandat del socialista Jordi Hereu en una consulta popular, és un projecte sobre el qual plana el dubte del model de gestió.

El tramvia de Barcelona, a diferència del bus i el metro, es troba en un 95% en mans privades. Del Tram, presidit per l’exconseller Josep Maria Cullell -qui va dimitir el 1994 per un cas de corrupció-, en van ser fundadores empreses com FCC, Acciona, Bankia i Emte, vinculades totes elles escàndols de corrupció els darrers anys.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari